×

U opštini Kladanj proglašeno je stanje prirodne nepogode jer je snijeg u pojedinim dijelovima viši od jednog metra, veliki broj stanovnika bez električne energije, a u prekidu su i telefonske veze.

Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode donio je Štab civilne zaštite opštine Kladanj na današnjoj vanrednoj sjednici.

Kako su naveli iz ovog štaba, već nekoliko dana područje Kladnja zahvatile su obline snježne padavine, praćene niskom temperaturom i olujnim vjetrovima, a u većem dijelu opštine došlo je do prekida saobraćaja.

Visina snijega u područjima sa višom nadmorskom visinom prelazi jedan metar, prenosi portal Klix.ba.

Ekipe zadužene za zimsko održavanje lokalnih i drugih puteva konstantno su na terenu kako bi očistile glavne putne pravce prema naseljenim mjestima.

Kako navode iz Službe civilne zaštite opštine Kladanj, postoji realna opasnost da bude ugroženo snabdijevanje građana osnovnim životnim namirnicama i pružanje medicinske pomoći građanima.

Predstavnik Službe civilne zaštite Kladnja Ziad Vejzović istakao je da su upućene preporuke pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spasavanja od snježnih padavina i niske temperature, a što je u skladu s njihovim nadležnostima i obavezama propisanim Zakonom o zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Zbog otežanih uslova rada u pojedinim kompanijama koje djeluju na području Kladnja obustavljeni su proizvodni procesi, prenosi portal.

Nezavisne

SERVISNE INFORMACIJE
Ujutro promjenljivo oblačno i suvo, oko rijeka ponegdje sa maglom. Tokom dana i popodne zadržava se promjenljivo vrijeme uz sunčane intervale. Uz razvoj oblaka ponegdje će biti kiše ili rjeđi pljuskova, najprije na istoku, a do večeri ponegdje kiša i u Hercegovini, dok suvo ostaje na sjeveru i za
Planirana isključenja električne energije za 15. 7. 2019.     Elektroenergetski objekat: DV 10 kV Novo selo Područje bez napajanja: Naseljena mjesta: Amajlije, Popovi, Dijelovi, dio od Dijelova prema Pavlovića mostu, ulica Dimitrija Tucovića od semafora prema Žitoprometu i dio ulice Marije Bursać Vrijeme prekida isporuke: 09:00-09:30
Informacija o vodosnabdijevanju – 15.7.2019. Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži mogući su prekidi u vodosnabdijevanju u periodu od 09:00 do 14:30 časova u sljedećim ulicama: Vojvode Petra Bojovića i Vladimira Gaćinovića u Bijeljini, Dvorovi – naselje Orašje, Ulica Nikole Tesle u Novoj J
HIT NEDJELJE
Hit nedelje
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co

Invisible menu