×

U opštini Kladanj proglašeno je stanje prirodne nepogode jer je snijeg u pojedinim dijelovima viši od jednog metra, veliki broj stanovnika bez električne energije, a u prekidu su i telefonske veze.

Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode donio je Štab civilne zaštite opštine Kladanj na današnjoj vanrednoj sjednici.

Kako su naveli iz ovog štaba, već nekoliko dana područje Kladnja zahvatile su obline snježne padavine, praćene niskom temperaturom i olujnim vjetrovima, a u većem dijelu opštine došlo je do prekida saobraćaja.

Visina snijega u područjima sa višom nadmorskom visinom prelazi jedan metar, prenosi portal Klix.ba.

Ekipe zadužene za zimsko održavanje lokalnih i drugih puteva konstantno su na terenu kako bi očistile glavne putne pravce prema naseljenim mjestima.

Kako navode iz Službe civilne zaštite opštine Kladanj, postoji realna opasnost da bude ugroženo snabdijevanje građana osnovnim životnim namirnicama i pružanje medicinske pomoći građanima.

Predstavnik Službe civilne zaštite Kladnja Ziad Vejzović istakao je da su upućene preporuke pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spasavanja od snježnih padavina i niske temperature, a što je u skladu s njihovim nadležnostima i obavezama propisanim Zakonom o zaštiti i spasavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Zbog otežanih uslova rada u pojedinim kompanijama koje djeluju na području Kladnja obustavljeni su proizvodni procesi, prenosi portal.

Nezavisne

SERVISNE INFORMACIJE
U srijedu 16.01.2019., pretežno sunčano. U jutarnjim satima magla po kotlinama. Jutarnje temperature od -7 do 0, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 2 do 9 °C. U četvrtak 17.01.2019., u Bosni pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini pretežno oblačno vrije
Planirana isključenja električne energije u srijedu, 16. 1. 201.:   Elektroenergetski objekat: TS G. Brodac 2 Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz Vrijeme prekida isporuke: 09:00-13:00   Elektroenergetski objekat: TS V. Lukić Kurjak Područje bez napajanja: Jedan NN izlaz: dio ulice Neznanih junaka - prema centru Vrijeme prekida i
Informacija o vodosnabdjevanju u srijedu, 16. 1. 2019.  Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas, u vremenu od 09:00 do 14:30 časova, vode neće biti u Mačvanskoj ulici u Bijeljini, uključujući i sve manje priključne, susjedne ulice, te u naselju Modran.    Na svim ostalim lokacijama u g
HIT NEDJELJE
Glasajte za najljepše strane novogodišnje pjesme
NARODNI OBIČAJI SEMBERIJE
Pan radio Bijeljina © 2018
Powered by limun.co