Menu
Mare

Aplikacija "EDUIS" za bolju komunikaciju učesnika obrazovnog procesa

  • Autor Nenad Popović

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske primijenilo je mobilnu android aplikaciju "EDUIS e-dnevnik" namijenjenu roditeljima i učenicima osnovnih i srednjih škola radi unapređivanja i olakšavanja komunikacije svih učesnika u obrazovnom procesu.

Foto: srpskainfo.com

Ova mobilna aplikacija, primijenjena u okviru projekta “Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Srpskoj računarskom opremom i softverom”, pruža pristup svim informacijama o školskim aktivnostima učenika kroz brzu, jednostavnu i bezbjednu komunikaciju između učenika, roditelja i nastavnika.

Korištenjem ove aplikacije roditelji, uz visok nivo bezbjednosti podataka, jednostavno i brzo, u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta, imaju uvid u ocjene, izostanke, vladanje i raspored časova.

– Upotrebom ove aplikacije učenici u svakom momentu imaju uvid u svoje školske aktivnosti i obaveze, te pristup cijeloj paleti elektronskih servisa za realizaciju onlajn nastave i redovnih školskih aktivnosti, uz zdravo tehnološko okruženje na njihovom putu obrazovanja – navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Aplikacija je dostupna na “gugl prodavnici” i svi zainteresovani učenici i roditelji mogu je besplatno preuzeti i instalirati na svoje mobilne telefone.

Potrebno je da u pretraživaču na “gugl prodavnici” unesu “EDUIS eDnevnik” i pretraga će prikazati željenu aplikaciju. Prijava u aplikaciji se vrši sa identičnim “e-dnevnik” nalozima kao i na veb-aplikaciji.

U narednom periodu Ministarstvo prosvjete i kulture planira i razvoj mobilne aplikacije “EDUIS e-dnevnik” za sistem “iOS”.

/InfoBijeljina/