Menu
Slogan

Uhapšeni zbog šverca cigareta

  • Autor Nenad Popović

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili su danas lica čiji su inicijali S.Đ. i M.Đ, nakon što su otkriveni u nezakonitom prometu 1.150 kutija cigareta bez akciznih markica.

Foto: N.N.
 

Jedan dio cigareta je otkriven prilikom granične kontrole vozila marke "opel" u graničnom pojasu na području Bijeljine, dok je drugi dio otkriven pretresom objekata koje koriste ova lica, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Vozilom je upravljala S.Đ. koja nije posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe.

O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama izvršen pretres vozila i objekata u kojima su se nalazile cigarete.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv osumnjičenih biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Iz Granične policije podsjećaju da su pripadnici ove jedinice 9. februara, prilikom kontrole iste državljanke BiH zaplijenili 5.510 kutija cigareta, takođe, bez akciznih markica.

Tada je kontrolisana na putu Zvornik-Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče su lišili su slobode lice čiji su inicijali I.H, državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnog djela prevara.

Ovo lice je kontrolisano na ulasku u BiH na graničnom prelazu Rača i predato službenicima Sudske policije Bijeljina.

/Nezavisne/