Menu
Mare

Prve doze vakcina u prvoj sedmici marta

  • Autor Nenad Popović

Epidemiološka situacija na području Bijeljine stabilnija je i povoljnija u odnosu na protekli  period i ima tendenciju smanjenja broja oboljelih i hospitalizovanih – ocijenjeno je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije. Sve mjere Štaba usklađuju se sa Republičkim, među kojima je i da nošenje maske na otvorenom više nije obavezno.

Foto: Grad Bijeljina


Komandant Štaba, gradonačelnik Ljubiša Petrović najavio je da će, u skladu sa razvojem epidemiloške situacije, na narednoj sjednici Štaba, 1. marta, biti donesena odluka o eventualnom zatvaranju Kovid bolnice u Banji Dvorovi, kao i odluka o tome da li će biti dozvoljeno izvođenje muzike uživo.

On je naglasio da bi, prema nezvaničnim informacijama, prve doze vakcina protiv virusa korona trebalo u Bijeljinu da stignu u prvoj sedmici marta i dodao da je Štab za kontakt osobu i koordinatora za aktivnosti provođenja vakcinacije u Bijeljini imenovao direktora Doma zdravlja Danijelu Đukin.

Na sjednici su usvojeni novi Poslovnik o radu Gradskog štaba za vanredne situacije, Operativni plan zaštite i spasavanja od poplava u Gradu Bijeljina u 2021. godini, kao i Operativni plan  aktivnosti u pripremi i provođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u Gradu Bijeljina u 2021. godini.

/Grad Bijeljina/