Menu

Privremeno obustavljena izgradnja na tri lokacije

  • Autor Nenad Popović

Odjeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Bijeljina izdalo je rješenja kojima se privremeno zabranjuje izvođenje daljih radova na  višeporodičnim  stambenim ili stambeno-poslovnim  objektima na tri lokacije, kao i dva rješenja o nalaganju mjera za otklanjanje nepravilnosti, zbog utvrđenog nepoštovanja zakonskih procedura prilikom izvođenja radova. 

Foto: Ilustracija

Izgradnja je privremeno obustavljena na objektima u ulicama Kolubarskoj, Kneginje Milice i Meše Selimovića, a  u Mileševskoj i Ulici Srpske dobrovoljačke garde, rješenjem je naloženo otklanjanje nepravilnosti.

Na osnovu pritužbi građana, gradonačelnik Ljubiša Petrović naložio je inspekcijskim organima  da izvrše kontrolu spornih objekata, nakon čega je ustanovljen niz nepravilnosti u pogledu nepoštovanja standarda i procedura prilikom gradnje.

Petrović je istakao da se u ovoj oblasti, konačno, mora zavesti red i uspostaviti vladavina prava.

„Krajnje je vrijeme da se ova oblast stavi u pravne okvire. Svjestan sam da sam na ovaj način izazvao nezadovoljstvo i revolt kod pojedinih izvođača radova, od kojih su neki navikli na drugačije principe poslovanja. Međutim, odlučni smo da u urbanističko-građevinskoj djelatnosti uspostavimo red, tako što se zakon mora provoditi“, poručio je gradonačelnik, pružajući podršku  nadležnim inspektorima da savjesno i odgovorno obavljaju svoj posao. On je dodao da će Gradska uprava insistirati na transparentnom radu i da ne smije biti privilegovanih i zaštićenih.

Uprkos neodgovornom ponašanju određenih investitora, na čijim objektima su utvrđene nepravilnosti pri izgradnji, Petrović ih je pozvao na saradnju, odnosno da se obrate nadležnim gradskim odjeljenjima, da bi se iznašla najpovoljnija rješenja, u interesu svih.

/Grad Bijeljina/